Головна сторінкаНовиниПоточні новини Ліги / Інформаційний лист № 34

Поточні новини Ліги / Інформаційний лист № 34

10.03.2009

У номері:

  • Огляд корпоративних заходів Ліги, що відбулися: святкова зимова вечірка у Президента організації, Презентація нового офіційного веб-сайту та робочих проектів Лігіонерок у лютому
  • Читайте привітання з України Державному Секретарю США Хіларі Родхем Клінтон! (англійською мовою) on-line http://lpw.org.ua/ua/announces/?pid=561
  • Оголошені події в Лізі та плани на весну 2009
  • Участь Лігіонерок у заходах з Корпоративної соціальної відповідальності (КСВ): Перший Євразійський саміт, зустріч робочої групи з підготовки Третьої Міжнародної конференції з КСВ журналу «Експерт Україна», тренінг «Використання принципів Зеленого офісу в організації».
  • Публікація Ліги «Посібник із КСВ. Базова інформація з корпоративної соціальної відповідальності», Київ, 2008. Повна демонстраційна версія Посібника доступна для усіх бажаючих on-line http://lpw.org.ua/ua/publications/?pid=550
  • Презентація Ліги під час другої щорічної міжнародної конференції "Жінки в бізнесі" у Києві.
  • Подяки членам мережі Ліги, які працювали на громадських засадах у Лізі поточною зимою:

Марині Кобаліновій (Біла Церква), Людмилі Филипович, Сью Фолджер, Наталі Мартиненко, Олені Лазоренко, Ользі Величко (усі п'ятеро з Києва), Ользі Клімко (Полтава) та Володимиру Іванову (Київ).

  • Як жінкам зареєструвати індивідуальне членство, або чоловікам/жінкам стати консультантом Ліги
  • Правління Ліги. Контакти.

Святкова зимова вечірка у Президента організації

У суботу, 3 січня 2009 весело пройшла святкова зимова вечірка вдома у Олени Лазоренко - молодшої. Це була неформальна зустріч, на якій пригощали глінтвейном (гаряче віно з цитрусовою цедрою), новорічним чаєм та солодощами власного приготування. До вечірки приєдналася Наталя Мороз, яка щойно повернулася після 8-ми річного робочого контракту у Мюнхені.

Звіт з неформальної презентації щодо діяльності соціальної мережі в Україні: робочих проектів та проведення вільного часу

Захід відбувся 5 лютого 2009 р. з 15.00 до 17.00 у навчальному залі Інституту філософії НАН України, Київ, Україна. До уваги присутніх представників закордонних та вітчизняних фондів, наукових та освітніх установ, бізнесу й громадських організацій були запропоновані виступи та дискусії з наступних питань:

  • Представлення можливостей нового веб-сайту Ліги www.lpw.org.ua - Олена Лазоренко, Президент Ліги, канд. філософських наук, старший науковий співробітник ІФ НАНУ Див. презентацію українською та англійською на сайті Ліги розділ «Звіти» http://lpw.org.ua/ua/reports/050209/
  • Інформація про новий медійний проект Internews Network's (фінансується USAID) - керівник проекту Сью Фолджер. Див. презентацію англійською мовою на сайті Ліги розділ «Звіти»
  • Як можливо здійснити подорож до Парижу, маючи обмежений бюджет. Особисті рекомендації професора Людмили Филипович.

Ліга висловлює вдячність Партнеру Ліги щодо веб сервісу - компанії ActiveMedia.

Читайте привітання з України Державному Секретарю США Хіларі Родхем Клінтон ! (англійською мовою) on- line http://lpw.org.ua/ua/announces/?pid=561

Оголошені події в Лізі та плани на весну 2009

  • На суботу 7 березня на 17 годину запланований "Networking Cocktail 50/50" / "Коктейль для розширення мережі контактів 50/50" Жіночої Професійної Ліги (LPW). Місце проведення - Паб "Портер" г. Київ, вул. Костельна, 4 (метро "Майдан незалежності"). Реєстраційний внесок - 60 грв. для членів Ліги и 120 грв. для гостей. Для реєстрації прохання надіслати повідомлення з Вашим прізвищем, ім'ям, місцем роботи, контактами та хобі на адресу lpw_network@i.ua з поміткою «Networking » (!) до 6.03.09 для розробки програми заходу та призів. Сплата внеску за безготівковим розрахунком або при вході.
  • На березень заплановано проведення обговорення робочою групою проектної пропозиції по темі громадсько-приватного партнерства. До участі запрошуються експерти Консультативної групи Ліги та наші партнери. Подробиці за lpw@voliacable.com
  • Ліги приєдналась до участі у роботі комітетів з «медіа та КСВ», «трудових прав» та «КСВ у фінансовому секторі» Глобального Договору ООН. Зацікавленим в роботі у цих комітетах членам мережі Ліги, будь ласка, пришліть на е-пошту lpw_network@i.ua з поміткою «ГД ООН»
  • Безумовно, весною буде продовжено надання основного Сервісу для членів Ліги та мережі – подробиці про Сервіс читайте на сайті – розділі «Сервіс для членів Ліги» http://lpw.org.ua/ua/service/

Представники Ліги брали участь у Першому Євразійському саміті з корпоративної соціальної відповідальності у Києві.

27 січня 2009 року пройшов І міжнародний саміт "Корпоративна соціальна відповідальність: стратегія і краща практика стійкого розвитку в країнах Євразії", організований Асоціацією Менеджерів, ВД "Комерсант-Україна" та Вищою школою менеджменту Санкт-Петербурзького державного університету. Під час саміту обговорювалися особливості ефективності управління КСВ, розробка системного підходу до впровадження концепції і розвитку практики КСВ, створення вагомих конкурентних переваг компаній завдяки впровадженню КСВ, соціальні стратегії компаній в умовах несприятливої ринкової ситуації, перспективи КСВ в сучасних умовах. В самміті взяли участь близько 200 учасників з Росії та країн Євразії: представники топ-менеджменту найбільших корпорацій, міжнародних та громадських організацій в сфері КСВ, органів державної влади, ділових та загальнополітичних ЗМІ, експертних та наукових кіл. За матеріалами конференції звертайтеся до Надії Шульги (shulga@kommersant.ua). Докладніше про саміт .

Зустріч організаційного комітету Третьої Міжнародної конференції з КСВ журналу «Експерт Україна».

На початку лютого відбулося засідання робочої групи з підготовки Третьої Міжнародної конференції з КСВ журналу «Експерт Україна», до якої входить Олена Лазоренко. Учасники були поінформовані, що конференція запланована на 29.04.2009 та обговорені питання щодо тематичних пріоритетів, форм проведення заходу та списку доповідачів. Також Аліса Перковська з журналу «Експерт Україна» повідомила, що під час конференції буде розповсюджене друге видання книги «Корпоративна соціальна відповідальність бізнесу. Експертна оцінка и практика в Україні» (російська мова) К, 2008.

Книга має три частини – перша складається з кращих публікацій по тематиці КСВ журналу та інформації про ГД, друга – має авторські статті експертів з КСВ - Олени Лазоренко, Марини Саприкіной, Марини Стародубської, Родіона Колишко, а також приклади практик компаній з України та інших країн – ДТЭК, ИСД, ТНК-ВР Коммерс, РУСАЛ, Майкрософт Україна, Київстар, «Бритиш Американ Тобакко Україна», Ernst&Young (Росія). Третій розділ присвячений оцінці та моніторингу звітності з КСВ.

Тренінг «Використання принципів Зеленого офісу в організації».

25-го лютого у Зеленій аудиторії Національного університету «Києво-Могилянська академія» для підписантів Глобального Договору пройшов тренінг «Використання принципів Зеленого офісу в організації», в якому брали участь представники Ліги. Тренінг містив практичну інформацію для тих організацій та компаній, які прагнуть перетворити свої офіси у більш дружні навколишньому середовищу. Ведуча тренінгу – Олена Маслюківська, керівник проекту «Зелений офіс» НАУКМА, старший викладач кафедри екології НАУКМА та лектор Києво-Могилянської бізнес-школи.

Публікація Ліги «Посібник із КСВ. Базова інформація з корпоративної соціальної відповідальності», Київ, 2008.

Повна демонстраційна версія Посібника доступна для усіх бажаючих on-line http://lpw.org.ua/ua/publications/?pid=550

Авторами КСВ Посібника є українські та американські фахівці і практики. Передмова, Вступ і §1–5, §7–8, §10,§13 – написані Оленою Лазоренко, к.ф.н., ст. наук. співробітником/ Dr. Lazorenko. Родіон Колишко, к.ю.н./ Dr. Kolyshko/ є автор §5, §6, §9, Додаток 3 А і Приклад 5. Ms.Kuts/ Світлана Куц (§11 та Приклад 6), Mr.Letenko/ Сергій Летенко (§12), Приклад1.Ms. Korchevna /Лариса Корчевна, Приклад 2. Ms.Yaresko/ Наталія Яресько, Приклад 3. Ms.Sevastuk/ Аліна Севастюк, Приклад 4. Ms.Topchiy/ Тетяна Топчій, Додаток 3Б. Ms.Saprykina/Марина Саприкіна.

У виборі основних тем для включення до брошури керувалися ідеєю надати лаконічні відповіді на актуальні і дискусійні питання: що таке КСВ? який зиск дає її впровадження у бізнес практику? які перші кроки потрібно зробити, щоб розробити стратегію з КСВ тощо. Крім того, пріоритетними темами - які також в фокусі європейських практик КСВ є гендерна рівність та програми/практики комерційних компаній у сфері освіти/підвищення кваліфікації всередині компанії та для її зовнішніх груп впливу, що нашли оглядове відображення у Посібнику.

Презентація Ліги під час другої щорічної міжнародної конференції "Жінки в бізнесі" у Києві.

У суботу 28 лютого, 2009 року - друга щорічна конференція "Жінки в бізнесі", яку проводить Київський ресурсний центр для випускників американських програм, що адмініструється Американськими радами з міжнародної освіти: ACTR/ACCELS. Під час заходу виступає Олена Лазоренко, Директор Міжнародної Консалтингової Компанії та Президент Ліги з презентацією на тему Women Career Development and Social Network: LPW Case/ Розвиток кар'єри та соціальні мережі: приклад Жіночої Професійної Ліги.

Подяки членам мережі Ліги, які працювали на громадських засадах у Лізі поточною зимою

Марині Кобаліновій (Біла Церква) за адміністративну підтримку проведення презентації 5.02.09 у Києві, Людмилі Філіпович та Сью Фолджер за виступи на презентації 5.02.09, Наталі Мартиненко (Київ) за написання грантової заявки на неприбутковий проект, Олені Лазоренко (Київ) за операційний менеджмент, фандрейзінг та проведення заходів Ліги, Ользі Клімко (Полтава) за участь у розробці заходів майбутнього неприбуткового проекту. А також Володимиру Іванову (Київ) за веб послуги його компанії ActiveMedia та Ользі Величко (Київ) за бухгалтерські послуги її фірми для Ліги.

Як жінкам зареєструвати індивідуальне членство, або чоловікам/жінкам стати консультантом Ліги?

1. Зайдіть в Інтернет на сайт Ліги у розділ http://www.lpw.org.ua/ Розділ «Членство»http://lpw.org.ua/ua/membership/ Заповніть форму та відішліть lpw_network@i.ua або запит з Вашим резюме на lpw_network@i.ua з поміткою «Членство»

2. Зв'яжіться з одним з членів Правління Ліги http://lpw.org.ua/ua/board_of_directors/ для співбесіди, підключення до внутрішньої мережі Ліги та сплати річних членських внесків. Вступний одноразовий внесок 50 грн. / 10 євро / $10 .

3.Оплатіть РІЧНІ членські внески для членів Ліги у розмірі 200 грн. / $40/40 євро або 1200 грн./ $200/200 євро для консультантів на банківський рахунок ГО «Жіноча Професійна Ліга»: № 26002013323541 в Подільському відділенні КМФ АКБ «Укрсоцбанк» МФО 322012, Код ЗКПО Ліги — 25194086. У призначенні платежу вкажіть: «Членські внески та Ваше призвіще».

Правління Ліги у розширеному складі на період 2007-2009:

Президент: Олена О. Лазоренко, канд. філософ. наук e-mail: lpw@voliacable.com 
Координатор інформаційної мережі та фандрейзинг: Наталія Мартиненко, МДА e-mail: uupn@ua.fm 
Координатор бізнес комітету : Наталія Гур'єва e-mail: natalie_guryeva@yahoo.co.uk 
Координатор з міжнародних зв'язків: Сьюзен Фолджер e-mail: suefolger@internews.org 
Координатор по роботі з членами : вакантна
Керівник Консультативної групи: Олена В. Лазоренко, професор e-mail: elena.vladim@i.ua 
Голова ревізійної комісії: Валентина Легка, MБA e-mail vlegka@ufpaa.org


Редактор англомовної версії — Наталя Мороз
Редактор української версії — вакантна
Керівник проекту — Олена Лазоренко


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта