Головна сторінкаНовиниГлобальний конгрес з підприємництва у Стамбулі: нові контакти та ідеї

Глобальний конгрес з підприємництва у Стамбулі: нові контакти та ідеї

03.05.2018


У квітні 2018 року у Стамбулі працював 10-й Глобальний конгрес з підприємництва, за участю 2,452 делегатів з 71 держави світу.

Див. https://www.facebook.com/LPWUA/posts/165771107439433

Конгрес організований Глобальною Підприємницькою Мережею (далі GEN), яка налічує біля 2 мільйонів учасників зі всього світу.

Вперше у Глобальному конгресі взяла участь представниця Жіночої Професійної Ліги (далі Ліга), хоча ми у 2013 р. були організатором заходу у рамках GEN – це «Жінки, що надихають: рівні можливості для підприємництва та громадської сфери в Україні» у рамках Глобального тижня підприємництва.

На Стамбульському конгресі, д-р Олена Лазоренко, як науковець та громадський діяч (у колишньому керівниця бізнесу у царині академічного підприємництва), представила дослідницькі напрацювання з інклюзивних бізнес моделей (див. Vitmark – High-Quality and Affordable Fruit. Products from Local Producers)

під час роботи круглого столу Глобальної Підприємницької Дослідницької Мережи, а також виступила у панельній дискусії з тематики розвитку жіночого підприємництва, представивши нещодавно створену «Жіночу Підприємницьку та Інтелектуальну спільноту» при Лізі, своє бачення ідеальної екосистеми розвитку підприємництва, свій досвід стажера під час участі в програмі жіночого менторства (2006 Fortune/State Department Women Mentorship Program (USA), який провадила Vital Voices.

Окрім участі у дискусіях на самому Конгресі, О. Лазоренко у спілкуванні з представниками GEN, окремих делегацій розповідала про діяльність Ліги, ініціативи щодо інтеграції активних українок в інтелектуальне, громадське, підприємницьке життя тощо. «Атмосфера на Конгресі була прекрасна, я спілкувалась з представниками Туреччини, США, Китаю, Домініканської Республіки, країн Євросоюзу», - зазначила Лазоренко.

Не менш важливо, за її словами, що унаслідок участі у Конгресі, члени Ліги, які працюють у сфері підприємництва, можуть виходити на нові обрії. Наприклад, Alice & Глобальна Підприємницька Мережа (GEN) оголосили у 2018 році конкурс для StartUps, які мають соціальну складову у своєму бізнесі: такі бізнесмени-початківці можуть брати участь у конкурсі, розраховуючи на: $15,000 за перше місце (приз) та ще ряд нагород, друге місце - $2,500. Подача заявок онлайн до 31.07.2018.

«До речі, на сьогодні Ліга розглядає можливість долучитись до Глобального тижня підприємництва, який проводить GEN у листопаді цього року. Можливо, зареєструємо на глобальному сайті наш захід, який буде пов’язаний з жіночим підприємництвом, наразі ж шукаємо для цього партнерів та спонсорів», - каже О. Лазоренко.

Стамбульський Конгрес також надихнув і на активізацію «Жіночої Підприємницької та Інтелектуальної спільноти»: як каже Президент Ліги, віртуальна спільнота може запрацювати влітку, нині формується пул вендорів (тобто тих, хто мають що запропонувати бізнесу) та експертів (тих, хто генерує та розповсюджує інтелектуальні продукти – такі як ідеї, теорії, культурні форми тощо, та які можуть мати вплив на підприємництво). Анкета для приєднання до Спільноти стоїть тут.

Як зазначалось на Конгресі, роль жінок зростає, вони долучені до процесів економічного зростання, соціального розвитку, формування громадянського суспільства і у своїх країнах, і на міжнародній арені. В Україні, попри наявні пробуксовування реформ, військові дії на Сході, гендерні стереотипи, жінки дедалі більш активно беруть участь у державотворенні, у розвиткові демократії, тощо. Подібне має місце і в інших країнах, зазначали учасниці панельної дискусії у рамках Глобального конгресу з підприємництва. #WOMENSENTREPRENEURSHIP #GEC18IST


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта