Головна сторінкаНовиниОновлення у розділі сайту "Навчання та Освіти Дорослих"

Оновлення у розділі сайту "Навчання та Освіти Дорослих"

30.05.2019

Аналітична записка (консолідована версія від 20.02.2019) щодо окремих аспектів проекту закону України «Про освіту дорослих» (в ред. від 18.11.2018р.) 

Автори:

Аналітична записка підготовлена під егідою Української сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС (УС ПГС) за сприяння Європейського Союзу і Міжнародного фонду «Відродження» у рамках проекту «Громадська синергія» . Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю авторського колективу і не обов'язково відображає точку зору Європейського Союзу та Міжнародного фонду «Відродження».

Жіноча Професійна Ліга та Інститут професійних кваліфікацій входять до складу робочих груп УС ПГС, лідери яких започаткували у квітні 2018 неформальну ініціативу «Партнерство з навчання дорослих». У рамках співпраці був розроблений аналітичний звіт дослідження (жовтень 2018 р.) з теми політики навчання дорослих в Україні, який представляє собою аналіз вітчизняних і європейських політик у сфері освіти і навчання дорослих за певний період часу. Наводиться аналіз комплексу міжнародних зобов'язань України, які також впливають на активізацію розроблення і впровадження політики освіти і навчання дорослих в країні.

Рекомендації та варіанти щодо нової політики навчання дорослих, як на національному, так і місцевому рівні, а також гендерної рівності в українській політиці навчання і освіти дорослих, які були запропоновані авторами  дослідження (Колишко Родіон, Лазоренко Олена. Аналітичний звіт "Якою має бути політика навчання дорослих в Україні?"- Київ, «Проект «Громадська синергія» , 2018. – 52с), були обговорені з зацікавленими сторонами, серед якихгромадські експерти з організацій громадянського суспільства, які входять до робочих груп УС ПГС з Києва, Львова, Житомиру, Хмельницького, Бахмату, Кременчука, і представники органів влади, під час практичного семінару 24 вересня 2018  «Політика навчання дорослих як шлях реалізації євроінтеграції України та Цілі Сталого Розвитку № 4» у м. Києві. Звіт практичного семінару 24.09.18 онлайн , фото на Facebook сторінці та  його відео на YouTube каналі. 

Підготовлені у 2019 англомовні версії короткого звіту практичного семінару, які оприлюднені на сайті організаторів та кампанії ООН щодо Глобального Дня Сталого Розвитку (Global Day to #Act4SDGs) і короткий огляд аналітичного звіту дослідження (Olena Lazorenko, Rodion Kolysko. What adult learning policy should be in Ukraine? – Kyiv, 2019).

Основні напрацювання цієї аналітичної записки були представлені О. Лазоренко та Р. Колишко у березні 2019 під час засідання робочої групи МОН України з розроблення проекту Закону України «Про освіту дорослих» у Києві.

На громадських засадах у травні  2019 розроблений тематичний звіт англійською мовою до ООН Форуму високого рівня (HLPF) під назвою League of Professional Women Thematic Report on SDG4- Education 2030. Input to HLPF 2019:Ukraine  (on base Paragraph 89 from 2030 Agenda) - Kyiv, 2019


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта