Головна сторінкаНовиниКороткий звіт: «Український політичний узвар: Про майбутнє України і шляхи вперед»

Короткий звіт: «Український політичний узвар: Про майбутнє України і шляхи вперед»

13.07.2017

Другий «Український політичний узвар» на тему «Про майбутнє України і шляхи вперед» пройшов  22 червня 2017 у Києві. Його організатором виступила ГО «Жіноча Професійна Ліга» (Ліга) http://www.lpw.org.ua/ за участі Американського Дому (America House Kyiv) та авторів Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030». 

Панельна  дискусія на «Українському політичному узварі» («Узвар») була присвячена пам’яті професора політичних наук Олени В. Лазоренко, керівниці Консультативної групи ГО «Жіноча Професійна Ліга»  [Профіль у Вікипедії] Коротку меморіальну частину провела модератор заходу д-р Олена Лазоренко- молодша. Вона також пояснила формат заходу. Адже перед початком панельної дискусії та наприкінці її учасникам були запропоновані не тільки традиційний українській напій – узвар -  і пироги, а також завдяки вибору тем, була створена можливість обговорити дотичність глобальної концепції Цілей сталого розвитку (ЦСР) до 2030, які запропоновані ООН, та  місцевої Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030», а також їхнє змістовне наповнення.  Тим самим породжуючи простір для синергії, такого собі ідейного «Узвару».

Див. слайди до виступу модератора О.Лазоренко тут (додаток)

Експертами під час панельна  дискусія на Узварі, який присвячений 3-м темам: Цілям сталого розвитку (ЦСР) до 2030, Доктрина збалансованого розвитку «Україна 2030»- К, 2017 та сценаріям майбутнього українського політичного розвитку виступили пані Валентина Легка, пані Оксана Мельничук, д-р Ніна Чала та д-р Антон Фінько (біо експертів та модератора дивиться в Анонсі «Узвару» тут http://lpw.org.ua/ua/announces/?pid=673   або тут https://www.academia.edu/33390772/Panel_discussion_Ukrainian_Political_Uzvar_about_Future_of_Ukraine_and_the_Way_Forward_June22_2017)

Першою модератор звернулася до пані Валентини Легкої, з пропозицією розповісти детальніше, яким чином проходив процес  локалізації ЦСР, в якому брала участь експерти від Жіночої Професійної Ліги у 2016 р. (Олена Лазоренко, Валентина Легка та Ольга Гомілко). Які саме ЦСР є у фокусі діяльності Ліги? Яким чином ОГС, бізнес, можновладці, громадяни можуть долучитися до процесу імплементації ЦСР, на Вашу думку?

Див. слайди до презентації В. Легкої тут (додаток)

Другим компонентом стала презентація актуальності, ідейних джерел для розробки та змісту Доктрини збалансованого розвитку «Україна 2030» (див. опис у Вікипедії )  Доктрину представили її автори - Оксана Мельничук та Ніна Чала.

Див. слайди до презентації О.Мельничук тут (додаток). Узагальнюючи, зазначимо, що Доктрина «Україна 2030», аналізуючи різноманітні концепції розвитку, зіставляючи наявні сильні та слабкі сторони національної економіки, визначає, що головним багатством і ключовим потенціалом розвитку України є людський капітал, а інвестиції в людей, тобто в освіту та охорону здоров'я, науку, культуру, дають найбільш очікуваний результат — це високотехнологічна національна економіка, а також стійке, збалансоване зростання, формування засад для розбудови соціального капіталу в країні. Слід зазначати, що серед 8-ми механізмів реалізації політики збалансованого розвитку, виокремленим є «Ефективна реалізація та розвиток людського й соціального капіталу».

Більше про концепцію соціального та людського капіталу, Ви можете прочитати у монографії модератора «Узвару»: Лазоренко О. Соціальний капітал: соціальні та професійні мережі в Україні –К.: Вид-но Енергія, 2010. Ця книга також згадується у бібліографії Доктрини «Україна 2030», з україномовним змістом «Соціального капіталу»  можливо познайомитися за цим посиланням

Англомовна анотація «Соціального капіталу» стоїть тут

https://www.academia.edu/33040465/Olena_Lazorenko._Abstract_of_the_Book_Social_Capital_Social_and_Professional_Networks_in_Ukraine_, а замовити цю книгу можливо в Інтернет-магазині або її повну електронну версію, надіславши запит на е-пошту lpw.network(at)gmail.com

Заключну тему на другому «Узварі» представив д-р Антон Фінько. Як зазначила модератор, «оскільки без «гарної політики неможливі добрі фінанси», то які на Вашу думку є політичні передумови та можливі політичні сценарії у перспективі 5-10-15 років для України?».

На завершення обговорення 4 учасника «Узвару», які на думку організаторів, задали найбільш цікаві запитання, отримали у подарунок книги «Доктрина збалансованого розвитку «Україна 2030»- К, 2017» та «Лазоренко О. Соціальний капітал: соціальні та професійні мережі в Україні –К.: Вид-но Енергія, 2010». 

Дивіться запис прямого ефіру 22/06/17 на YouTube  https://www.youtube.com/watch?v=3sSd1L7cvuQ   

Фото заходу (Facebook Announcement “Жіноче Підприємництво\Women Entrepreneurship”(WE) дивиться тут https://www.facebook.com/events/101472607122778/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22370%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта