Головна сторінкаНовиниВиступ Олени Лазоренко з трибуни Верховної Ради України, Київ

Виступ Олени Лазоренко з трибуни Верховної Ради України, Київ

У Парламентських слуханнях на тему: Забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. Проблеми та дієвий  шлях їх вирішення», які пройшли у Києві 16.10.2013, виступила Олена Лазоренко, Президент української громадської організації «Жіноча Професійна Ліга» та старший науковий співробітник у системі НАН України.  Це перші слухання у Верховній Раді на гендерну тематику за останні 8 років. У фокусі виступу пані Лазоренко була проблематика розширення економічних прав і можливостей жінок в Україні. Говорячи про це акцентується на тому, що завдяки цій політиці збільшується доступ жінок до економічних ресурсів, включаючи робочі місця, фінансові послуги, отримання майна та інших виробничих активів, розвитку навичок та інформації про ринок в цілому або окрему індустрію. Первинну роль тут повинна мати продумана політика та стратегія (яка, що важливо, повинна мати фінансові джерела для впровадження). Адже наша країна за «Індексом економічних можливостей жінок» посідає 53 місце поміж Колумбією та Перу з 113 країн світу, у "Індексі політики у сфері МСП" політика щодо «підприємницької діяльності жінок» в Україні отримала всього 1,5 бала з 5 можливих.

Розширення економічних прав та можливостей жінок не є «швидке рішення», але воно буде стимулювати участь жінок у в активній економічній діяльності і тим самим створювати більш продуктивну економіку України в цілому.

Вісім  рекомендацій щодо парламентських слухань надіслані до профільного комітету ВРУ, також Ви можете з ними ознайомитися нижче.

Рекомендації до ПАРЛАМЕНТСЬКИХ СЛУХАНЬ"Забезпечення рівних прав  та можливостей  жінок та чоловіків. Проблеми та дієвий  шлях їх вирішення" від 16 жовтня  2013 року.
Скачати PDF


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта