Головна сторінкаНовиниНовини з офісу Президента Жіночої Професійної Ліги - Осінь 2011

Новини з офісу Президента Жіночої Професійної Ліги - Осінь 2011

30.10.2011

Організаційний розвиток Ліги у 2011

У фокусі наш напрямок діяльності як організації з підтримки розвитку бізнесу

Практикум "Будуємо бізнес асоціації : кращі практики і наступні кроки" (CIPE,США) відбувся 22 вересня 2011 у Києві. Він завершує програму навчання першої групи бізнес асоціацій (пройшла протягом грудня 2010 р. по травень 2011 р., у якій взяла участь наш координатор мережі). Ліга стала однією з перших організацій, яка надіслала свою анкету з оцінки цієї програми навчання, тому отримала у подарунок книгу «Стратегічний маркетинг неприбуткових організацій», за що вельми вдячні київському офісу CIPE .

Місцем проведення Практикуму стала Київська Торгово-промислова палата. У засіданні взяла участь Олена Лазоренко, Президент Жіночої професійної Ліги. На захід приїхали близько 50 учасникам з різних областей України та Центру міжнародного приватного підприємництва (CIPE) з Вашингтону, США. Під час заходу та у перервах відбувся обмін думками з представниками українських бізнес – асоціацій, наприклад, Спілкою підприємців МСП України, Фортеця, Київська та Севастопольська ТПП, Асоціацією з корпоративного управління, інших та презентація нашої організації для CIPE-USA. Саме пряме спілкування є найбільш вагомим результатом заходу. Читайте про програму заходу http://www.cipe-eurasia.org/pages/uaconfinfo.htm


Захист та представлення інтересів на національному та регіональному рівні (Східна Європа)

У фокусі роботи за цим напрямком діяльності Ліги стали тематики гендерної рівності та ефективності міжнародної допомоги

Зима-весна 2011 Президент Ліги:

Прийняла активну участь у лютневій робочій зустрічі лідерів жіночих організацій України з представницею фонду ООН Жінки з проблематики розвитку жіночого руху та питання відновлення національного механізму з гендерної рівності. Ліга стала одним з ініціаторів відкритого листа до органів влади. У квітні стало відомо, що проблематика гендерної рівності віднесена до завдань Міністерства соціальної політики.

Під час заходів, які проводили: Українська ТПП у лютому, директорат з торгівлі ЄС у березні, комітет ВР України у вересні ц.р. підняла питання перед Українськими та Європейськими пере мовниками про доцільність врахування гендерної тематики при укладанні торгових угод, у тому числі про всебічну та всеохоплюючу Зону Вільної Торгівлі Україна - ЄС.

У вересні 2011 розпочала активні консультації на національному рівні й на рівні платформ Східної Європи і Центральної Азії (UN Women), які присвячені підготовці до зустрічі на вищому рівні по ефективності зовнішньої допомоги, яка пройде у Бусані наприкінці ц.р. 


Програма навчання першої групи бізнес асоціацій за підтримки CIPE та Академія Еврочембер / EUROCHAMBRES (проект Іст Інвест/ East Invest)

Програма навчання «Розвиток потенціалу бізнес-асоціацій», за підтримки CIPE (Центру міжнародного приватного підприємництва), США відбулася в Україні з грудня 2010 р. по травень 2011 р. Представниця Правління Ліги Наталія Мартиненко була відібрана на конкурсній основі та відвідала три навчальних модуля програми. Перший модуль «Основи бізнес-асоціацій» відбувся у Києві 6-9 грудня 2010 р. та включав такі теми: стратегічні аспекти планування, бюджет, членство, послуги, джерела фінансування, базові комунікації. Під час цього модуля Президент Ліги Олена Лазоренко виступила з презентацією «Жіноча Професійна Ліга та наші цінності» у сесії «Членство у бізнес-асоціаціях. Як залучати та зберігати?».

Усі презентації навчальної програми, включно презентацію Ліги, можна завантажити сайту http://cipe-eurasia.org/pages/uaconf.htm Другий модуль «Діяльність об’єднань підприємців: правові, фінансові та комунікативні аспекти» відбувся у Ялті 28 лютого – 3 березня 2011 р. та включав такі теми: юридичні і правові питання, фінанси, фандрейзинг, комунікації, правові інструменти комунікацій. Матеріали модулю можна також знайти на сайті http://cipe-eurasia.org/pages/uaconf.htm. Третій, заключний модуль «Адвокасі» відбувся у Києві 23-26 травня 2011 р. та включав такі теми: техніки ефективної комунікації, методи та інструменти адвокасі, основи законодавчого та нормотворчих процесів, нові медіа, розробка та презентація плану дій з реалізації компанії адвокасі. Інформацію з матеріалами модуля можна також завантажити тут: http://upload.com.ua/get/902637433/MODULE.rar


Фото: Відкриття Академії Еврочембер, липень 2011

Академія Еврочембер (проект Іст Інвест) у липні 2011, м. Ірпінь (Київська обл.)

Навчання представниці Правління Ліги у розширеному складі - Валентини Легкої - в "EUROCHAMBRES Academy for BSO" стало можливим завдяки партнерській участі Ліги у трьохрічному проекті Іст Інвест, який втілює Східний Альянс за лідерством Еврочембер \ EUROCHAMBRES та фінансування Європейської Комісії. Більше про проект Іст Інвест та ініціативи проекту з підтримки малого та середнього бізнесу з України, можливо дізнатися за цим посиланням: http://lpw.org.ua/ua/announces/?pid=608 


Фото: Вправи з побудови команди, липень 2011

Підготовка Тренерів/ Train the Trainers

Іншим напрямком розширення потенціалу Ліги, як організації з підтримки розвитку бізнесу, стала участь у програмі з підготовки інструкторів (тренерів) для навчання представників малого та середнього підприємництва (МСП) з питань інтернаціоналізації діяльності та законодавства ЕС. Від Ліги влітку у Мінську та Кишиневі приймала участь Наталі Гур`єва, керівниця бізнес комітету Ліги та член Правління. Для більш повної інформації про тематику підготовки, відвідайте англомовну версію сайту проекту Іст Інвест http://www.east-invest.eu/en/activities/for-bsos/seminars-2

Менеджмент організації

1. Відкриті засідання Правління Ліги пройшли 5.05.2011 та 31.08.2011 у Києві. Інформація про порядок денний розсилається по мережі LPW Network lpw_network@i.ua Зазвичай, засідання Правління відкриті для кожного члена мережі, за умови реєстрації.

2. Ліга пройшла організаційний аудит, який проводила за запитом Еврочембер (EUROCHAMBRES) німецька компанія Sequa. Ліга отримала у липні ц.р. право подати спільну з Європейськими ТПП заявку на конкурс у сфері твиннінгу на 2012 р. Велика вдячність активним членам мережі та добровольцям, які приймали участь у підготовці документів, оціночних інтерв’ю, редагуванні звітів, а саме: Олені Лазоренко, Наталії Мартиненко, Наталі Гур`євій, Олені Кудряшовій, Жанні Акімовій та Юлії Слуцькій.

На фото 23.03.2011 – Лігіонерки з аудитором від Sequa.

3. Ліга шукає активну та націлену на результат координатора роботи з членами мережі. Планується, що до сфери відповідальності входитиме: підтримка контактів з Лігіонерками та Консультантами, робота з добровольцями, розширення Сервісу Ліги, допомога у провадженні зобов’язання Лігіонерок в 70 годинній протягом року добровільній роботі \ безоплатних послугах, робота з регіональним групами тощо. Хто, з членів мережі, є зацікавлений у цій діяльності, пишіть на lpw@voliacable.com

Розширення мережі контактів

1: Перша конференція партнерів та асоційованих членів Східного Альянсу за проектом Іст Інвест - квітень 2011

На фото: українські учасники – партнери в Іст Інвест з керівництвом проекту від Еврочембер \ EUROCHAMBRES

2: Літня зустріч 2011

Літня зустріч Ліги відбулася у суботу, 11 червня 2011 та мала назву: «Фруктовий Тур без ГМО» Київ-Умань-Київ. Про зустріч читайте за посиланням українську версію http://lpw.org.ua/ua/news/?pid=606 . В англомовній версії сайту Ліги – розділ Публікації - стоїть стаття гості Туру Гудрін Румф (Gudrun Rumpf) з Німеччини, яка зараз працює в України за проектом ЄС, на тему «Hidden jewels in Ukraine, fruits and wines for connoisseurs, food for thought, food for magic Observations from a foreign lady privileged to participate in LPW "fruit tour" to Uman, Ukraine on 11.6.2011»
http://lpw.org.ua/en/publications/?pid=607

Фото звіт з Літньої зустрічі 11.06.2011

Велика подяка тим, хто розробив, організував та провів літню зустріч Ліги «Фруктовий Тур без ГМО» Київ-Умань-Київ у 2011: Олена Лазоренко, Тамара Федорова, Марина Кобалінова, Наталя Денісенко, Анна Федорова, Жанна Акімова, Віталій Манзій, Федір Парій, Олена Ульянич та Анастасія Такар.

Пропозиції про концепцію та організацію Літньої зустрічі 2012 , будь ласка, надсилайте на е-пошту lpw_network@i.ua

Менеджмент якості

Опитування членів мережі заплановано на кінець року та анкета буде стояти на сайті http://www.lpw.org.ua/


ПЛАНИ / ЗУСТРІЧІ

25 вересня – робоча зустріч Президента Ліги Олени Лазоренко з директором Програми Фульбрайт в Україні паном Мироном Стахів про можливі напрями співпраці У 2012р.

26-29 вересня - Дні США у Харкові. Людмила Смірнова, активна Лігіонерка з Харкова, візьме в них участь. Більше інформації про заходи та про можливості отримання освіти у США -http://ukraine.usembassy.gov/amdays-kharkiv.html

11 жовтня – робоча зустріч групи Ліги з стратегічного планування у сфері освіти протягом життя (lifelong learning LLL). Реєстрація на зустріч пройде за е-поштою lpw.network@gmail.com

Жовтень – листопад – навчальні семінари для відібраних представників та представниць МСП з інтернаціоналізації діяльності та законодавству ЄС у рамках проекту Іст Інвест. Номінанти від Ліги отримують повідомлення про свою участь безпосередньо від організаторів.

25-26 жовтня – конференція в Києві, яку проводить фонд ООН Жінки, подробиці будуть у мережі LPW Network

Дата та місце 2011 річних зборів Ліги не визначено. Слідкуйте за повідомленнями з мережі LPW Network та анонсами веб-сайту http://www.lpw.org.ua/


© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта