Головна сторінкаНовиниОсвіта дорослих в Україні: формування робочої групи національного рівня

Освіта дорослих в Україні: формування робочої групи національного рівня

07.12.2010

Минулого тижня у четвер у Києві пройшла перша неформальна зустріч робочої групи національного рівня, яка буде займатися питаннями просування в Україні концепції безперервної освіти з фокусом на  неформальну або додаткову освіту дорослих.

Освіта дорослих (ОД) – це практика навчання та просвіти дорослих, яка відбувається після завершення формальної освіти та виходу людини на ринок праці. Під формальною освітою розуміється шкільна, професійно-технічна або вища освіта. ОД - це навчання, яке часто відбувається за допомогою курсів «перепідготовки», «підвищення кваліфікації» у спеціальних центрах, коледжах, вищих учбових закладах або на тренінгах громадських організацій. ОД - також часто асоціюється з підготовкою трудових ресурсів, освітою на робочому місці (наприклад, корпоративні тренінги), професійним розвитком, яким займаються роботодавці, недержавні некомерційні та комерційні організації. Концепція дорослої освіти включає також аспекти соціального,громадського та індивідуального навчання та розвитку людини.

У діловому ланчі взяли участь 13 представників ключових організацій у сферах науки, освіти, громадських організацій, роботодавців, а також співробітники німецьких і американських фондів, що опікуються даною темою.

Організатором першої зустрічі  є ГО "Жіноча професійна Ліга" (Ліга) http://www.lpw.org.ua/ у рамках проекту по просуванню концепції безперервної освіти в Україні за фінансування dvv international in Ukraine. Наступна неформальна зустріч  для членів мережі Ліги та наших партнерів пройде у Києві 29.12.2010. Деталі будуть повідомлені у розсилці Ліги для наших колежанок та консультантів.

Наступного дня у п`ятницю 3.12.2010 пройшов офіційний візит до Міністерства освіти та науки України Президента Ліги пані Олени Лазоренко. Під час робочої зустрічі з заступником міністра паном Євгеном Сулімою вона повідомила про нову ініціативу громадської організації та запросила до співпраці у цій царині.

Для зацікавлених організацій, що бажають долучитися до участі у робочій групі національного рівня е-пошта lpw_network@i.ua 

На фотографіях - учасники зустрічі 2.12.2010







© 2008 Жіноча професійна ліга LPW.org.ua

Головна     Контакти     Зворотній зв'язок     Мапа сайту     Пошук    
Activemedia: разработка сайта